top of page

Hur går det till att köpa en kattunge från Hallongläntans?

Att köpa en kattunge går i flera steg. Kanske har du sett en annons från oss på nätet eller kanske står du på vår väntelista och fått veta att vi har kattungar nu? 

 

Du kanske har en klar bild av vad du letar efter när det gäller katt, både vad gäller temperament och färg, eller så kanske du bara vet att du vill ha en Ragdoll, och vill veta lite mer? I båda fallen startar allt med att du ringer oss eller mailar för en första kontakt. Då berättar du vad du drömmer om när det gäller katt och berättar litegrann om den miljön du har att erbjuda kattungen - kanske lite om din familj, om hur ni bor och om kattungen kanske kommer att få ha en djurkompis att dela sitt liv med också. 

 

Vi pratar lite med varandra och om vi båda känner att det känns bra är det dags att besöka oss och kattungarna för att se hur det klickar. Om kattungen är mycket ung får man vänta tills den är minst fyra veckor gammal innan man kommer, så att den värsta smittorisken har lagt sig. Under tiden kan jag Boka en speciell kattunge åt dig, om du vet vilken du vill ha. Det innebär inga förpliktelser och det är helt i sin ordning att ändra sig sedan. En bokad kattunge håller vi åt dig tills den är fem veckor gammal och du har varit här och provgosat, eller i högst en vecka om den är äldre.

Nästa steg som händer är att när man har varit här och gosat med kattungarna och bestämt sig för en av dem så lägger man en handpenning på den, eller en Tingningsavgift som vi säger. Det kan man antingen göra direkt på plats eller föra över via nätet så snart man kommer hem. Tingningsavgiften är 2 000:- och när man har lagt den kallas det att kattungen är Tingad av dig. Då kan jag inte sälja kattungen till någon annan och inte heller bestämma mig för att behålla den själv, utan det blir garanterat du som kommer att få köpa den. Vi skriver ett tingningskontrakt som också fungerar som ett kvitto, så att du vet att allt är i sin ordning. Resterande summa på 10 000:- betalar ni när ni vill, men allra senast när kattungen blir tolv veckor gammal. 

 

Sedan följer en period av låång väntan tills kattungen är 12 veckor och färdig att flytta hem till sin nya familj. Under de veckorna kommer den att få vaccination två gånger mot kattpest och kattsnuva, bli avmaskad, bli chippad med ett identitetschip, kastrerad när den uppnått en bra vikt för det och sist också veterinärbesiktad, så att du vet att den är helt frisk när den flyttar hem. Det intyget får inte vara äldre än sju dagar gammalt när ni hämtar er kattunge. 

 

Under väntetiden tills er kattunge växer på sig för att kunna flytta hemifrån finns det möjlighet att komma och hälsa på fler gånger, ring eller maila innan bara, så att ni vet att vi är hemma. 

 

 

 

När det sedan är dags att hämta sin älskling tar ni med er en transportbur för att säkert kunna ta med den hem. Ni får, förutom kattungen, med er en väska med stamtavlan, veterinärintyget, ett kompendium med BraAttVeta-saker, provpåsar på den mat kattungen har ätit hos oss, en liten filt som doftar "hemma" och lite leksaker. Ni har support så länge katten lever - kan vi inte hjäpa er med era frågor direkt, så kan vi nästan alltid ta reda på det. 

 

Köper man mer än en kattunge från oss - direkt eller senare - får man 1 000:- rabatt på efterföljande kattungar.

 

Välkomna!  

bottom of page