top of page

Lord Nelson´s Ecoya Madison

Född: 2016-05-25

Smeknamn: Maddie

Ras: Lagotto Romagnolo (=italiensk vattenhund)

Maddie är nog världens sötaste hund! Maddie jobbar med Johan i lastbilen om dagarna, både i Sverige och utomlands, som vakthund, och hon tar sitt jobb med mycket stort allvar! När hon jobbar har hon inte tid för pussar och annat trams - då är hon helt fokuserad på det hon ska göra. Även här hemma vaktar hon, kanske lite väl mycket ibland kan man tycka, men hon har bokstavligen jagat iväg inkräktare från vår trädgård två gånger i sommar! Även rådjuren måste hållas kort, tycker Maddie. Varje kväll måste hon gå fram till kattgårdsgrinden och kika ut i skogen och ge ett par skall för att tala om för rådjuren att hålla sig borta...

 

Hon älskar att åka motorbåt! Med tiden har hon (nästan) lärt sig att sitta still i båten och att man inte får bada med flytvästen på, och hon njuter i stora drag när vi drar på så fort att båten planar ut. Då sticker hon ut huvudet mot vinden och ler stort. 

Vi har börjat träna Maddie på att kommunicera med ljudknappar. Det är decimeterstora knappar, som man har spelat in ett ord på. För att prata med knappen trycker hunden på den med tassen. Hittils har hon bara lärt sig fyra ord, men det är de viktigaste, dvs "mamma", "pappa", "Mushglass" (vilket är frusen Mush, hennes mat. Hon vägrar att äta den om den tinat aldrig så lite) och "sova sängen" (vilket betyder att hon och Johan ska gå och lägga sig för natten.) Detta är superkul, så fler knappar är på G!

Maddie anser att hon är en viktig del av katternas och kattungarnas fostran - hon tvättar dem på sitt eget sätt, och tuktar både vuxna och kattungar med sin spända blick. Hör hon t ex att några morrar mot varandra ställer hon sig genast emellan och spänner ögonen i dem så att de slutar, eller skulle någon lägga så lite som en bit av en tass på bodet, så är hon sekundsnabbt där säger till på skarpen! 

1 år

8 veckor

bottom of page